Siirry sisältöön

Tromssa

Tromssa, Pohjolan Pariisi

Tromssan kaupunki on vilkas ja kansainvälinen matkakohde. Tromssaan voi tehdä päiväretken, jos käytössäsi on auto. Kilpisjärven ohjelmapalveluyritykset järjestävät ajoittain opastettuja päiväretkiä Tromssaan.

Julkisen liikenteen yhteyksillä Tromssan matka edellyttää yöpymistä. Majoitusvaihtoehtoja löytyy edullisesta luksukseen.

Tässä muutamia hyviksi havaittuja matkavinkkejä. 

Autolla Tromssaan

Tromssan suuntaan ajettaessa käännytään Skibotnin kylän kohdalla vasemmalle. Matka jatkuu Lyngenvuonon rantamaisemissa. Ohitetaan Hattengin ja Oterenin kylät ja Nordskjosbotnista käännytään oikealle. Tromssan kaupunkia lähestyttäessä pitää valita, ajaako kaupungin keskustaan upean sillan yli vai erikoista meren alta kulkevaa tunnelia pitkin.

Jäämeren katedraali

Kaupungin keskustaan johtavan sillan kupeessa on kuuluisa Jäämeren katedraali. Kirkko kuuluu Tromssan ja koko Pohjois-Norjan suosituimpiin käyntikohteisiin. Kirkkoon on sisäänpääsymaksu. 

Kabiinihissi ja näköalapaikka

Kirkon vierestä kääntyy tie Fjellheisen-kabiinihissille, jonka kyydissä noustaan ylös Storsteinen-vuorelle 421 metrin korkeuteen. Ylhäällä pääsee ihailemaan Tromssan parhaita maisemia. Ravintola Fjellstuassa voi juoda kahvit tai ruokailla.

Tromssan keskusta on saaressa

Tromssan alle on kaivettu pitkä tunneliverkosto liikenneympyröineen helpottamaan talvikeleillä ajoa. Helpointa on ajaa auto sillan yli keskustaan. Pysäköintipaikkoja löytyy myös läheltä rantaa. Rannalla kulkee kävelytie, jonka varrelta on museoita ja ravintoloita. 

Norjalaista kulttuuria ja elämyksiä

Polar-museo esittelee naparetkeilyn sankareita sekä arktisten lajien pyyntiä. Polaria on maailman pohjoisin akvaario sekä elämys- ja tiedekeskus, jossa viihtyy koko perhe. 

Linja-autoaseman kupeessa on turistineuvonta sekä Nordnorsk Kunstmuseum, kaupungin taidemuseo.  

Kasvitieteellinen puutarha

Yliopiston läheisyydessä sijaitseva kasvitieteellinen puutarha Botanisk hage on käymisen arvoinen. Se on auki päivittäin ympäri vuoden. Pääsymaksua puutarhaan ei ole, mutta lahjoituksia vastaanotetaan.

Visit Tromso matkailuinfo

Tromssan retkeä suunnitellessa kannattaa tutkia kaupungin matkailusivustoa Visit Tromso. Siellä on runsaasti tietoa majoituspaikoista, ravintoloista, käyntikohteista ja retkistä.