Siirry sisältöön

Kulkuyhteydet Kilpisjärvelle

Kilpisjärvi kolmen valtakunnan maisemissa Käsivarren Lapissa

Kilpisjärven kylä sijaitsee Enontekiöllä, Käsivarren Lapin kaukaisimmassa kolkassa. Kilpisjärvelle voi matkustaa kahdesta suunnasta, Suomesta ja Norjasta.

Lentäen Kittilään tai Norjan Tromssaan

Lähin lentokenttä Suomen puolella sijaitsee 280 km päässä Kittilässä. Kolme kertaa viikossa Kittilän lentoasemalta pääsee lentotaksin kyydissä Kilpisjärvelle. Varaa paikkasi hyvissä ajoin etukäteen soittamalla KilpisTaxille +358 40 534 4741 tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info@kilpistaxi.fi.  

Lentäen voi saapua myös Norjan puolelta Tromssasta, 170 km Kilpisjärveltä. KilpisTaxi järjestää lentokenttäkyydit Norjan puolelta tilauksesta.

Enontekiön lentokentälle ei toistaiseksi ole reittilentoja.

Bussilla Rovaniemeltä tai Norjan Tromssasta

Kilpisjärvelle on päivittäinen bussiyhteys Rovaniemeltä Kittilän ja Muonion kautta. Aikataulut ja hinnat löytyvät Matkahuollon kotisivuilta.

Norjalainen Bussring-yhtiö tarjoaa Rovaniemen ja Tromssan välisen sesonkiluonteisen bussiyhteyden Kilpisjärven kautta. Tiedot löytyvät sivustolta The Arctic Route.

Junalla Kolariin tai Rovaniemelle

Lähin juna-asema on Kolarissa, 270 km Kilpisjärveltä ja autojunayhteyttä kaipaavat valitsevatkin usein tämän vaihtoehdon. Yöjuna Helsingistä Rovaniemelle saapuu sopivasti, jotta matkustaja ehtii Kilpisjärven bussiin.

Junien aikataulut ja hintatiedot löytyvät VR:n kotisivuilta.

Autolla Revontulten tietä Kilpisjärvelle

Kilpisjärvi sijaitsee Valtatie 21:n varrella, jota myös Revontulten tieksi kutsutaan. Majatalo Haltinmaassa on runsaasti ilmaista pysäköintitilaa. Kylältä löytyy Nesteen huoltoasema ja sähköauton latauspisteitä.