Siirry sisältöön

Kilpisjärven kylä Saanatunturin juurella

Kilpisjärven kylä Saanatunturin juurella

Lomakohteena Kilpisjärvi, Käsivarren Lappi

Käsivarren Lapin kaukaisimmassa kolkassa sijaitsee runsaan sadan vakituisen asukkaan Kilpisjärvi. Kylää ympäröivät upeat tunturimaisemat kutsuvat matkailijan muistorikkaille luontolomille ympäri vuoden.

Kilpisjärvi on kylä Saanatunturin juurella

Kilpisjärven maisemaa hallitsevan komean Saanatunturin siluetti lienee tuttu useimmille suomalaisille, vaikka oma lomamatka Suomen ainoaan vuoristokylään olisi toistaiseksi jäänyt tekemättä.  

Kilpisjärvi Kolmen valtakunnan rajamailla

Kilpisjärvi sijaitsee lähes 500 metrin korkeudella meren pinnasta, kirkasvetisen tunturijärven kupeessa. Paikka on ainutlaatuinen Suomen korkeimpien huippujen ja Kölivuoriston sylissä. Kylä on portti kolmen valtakunnan maisemiin ja retkikohteisiin.

Kilpisjärvi on kahdeksan vuodenajan lomakohde

Kilpisjärven kävijä löytää luontonsa olipa vuodenaika mikä tahansa. Kesä on kaunis ja lyhyydessään intensiivinen. Syyskesän pimenevät yöt tuovat revontulet taivaalle. Ruskan värileikkiä seuraa ensilumi.

Kylä on kesän ja talven matkailusesonkien välissä rauhan tyyssija. Silloin hiljennytään seuraamaan luonnon valmistautumista talveen ja ihaillaan kaamoksen kauneutta. Talvi on pitkä ja runsasluminen ja lunta riittää aina toukokuulle asti.

Kevätauringon kimmellys hangilla on houkuttelevimmillaan huhtikuussa. Kun kevätkesä koittaa, luonto herää jälleen uuteen elämään.

Majatalo Haltinmaa, Kilpisjärvi

Kilpisjärven vierailun oivallinen tukikohta löytyy Majatalo Haltinmaasta. Haltinmaa sijaitsee keskellä kylää ja kuitenkin luonnon kynnyksellä. Majatalon kodikkaat majoitustilat, viihtyisä ravintola ja tunnelmallinen pub luovat puitteet onnistuneelle lomalle Käsivarren Lapissa.