Siirry sisältöön

Lyngenvuonon kierros

Lyngenvuonon kierros on koko päivän retki hulppeisiin vuono- ja vuoristomaisemiin

Lyngenvuonon kierros on mainio päiväretki, jonka voi tehdä Kilpisjärveltä kaikkina vuodenaikoina. Tälle automatkalle kannattaa varata kokonainen päivä. Retkellä pääsee ihailemaan jylhiä vuoristomaisemia, mielenkiintoisia norjalaiskyliä ja kulttuurikohteita.

Kilpisjärven ohjelmapalveluyritykset järjestävät opastettuja retkiä myös Lyngenvuonon retkikohteisiin.

Skibotnin ja Manndalen

Kilpisjärven kylältä suunnataan ensin Skibotniin eli Yykeänperälle, joka on nähtävyyksiensä ansiosta oman päiväretkensä arvoinen kohde. Skibotnista jatketaan pohjoiseen Manndalenin kylään. Manndalenissa on mielenkiintoinen museo, Senter for nordlige folk, joka esittelee paikallista kulttuuriperintöä ja pohjoisten kansojen elämää. Norjan sotahistoriasta kiinnostunut käy kirkkomaalla, jossa on norjalaisen kansallissankarin Jan Baalsrudin hauta.

Manndalenissa on norjalaistyylisiä satamalaiturin päälle rakennettuja mökkejä. Siellä on mukava yöpyä, jos haluaa kalastella vuonolla.   

Meren rannalta kalastaminen ongella tai virvelillä on Norjassa sallittua ilman lupaa..Jokikalastukseen täytyy ostaa luvat, joita saa matkailuinfoista ja huoltoasemilta. Samoin kalastusvälineiden desinfiointipaikat löytyvät yleensä huoltoasemilta.

Lyngseidet ja Aurora Spirit

Manndalenista matka jatkuu Olderdalenin kylään. Lyngenvuono  ylitetään autolautalla. Lauttamatka vastarannalla sijaitsevaan Lyngseidetin kylään kestää puolisen tuntia. Matkalla saa ihailla hienoja vuono- ja vuoristomaisemia.

Kymmenen minuutin ajomatkan päässä Lyngseidetistä on maailman pohjoisin viskitislaamo, Aurora Spirit. Se sijaitsee upealla paikalla Lyngenvuonon rannalla. Tislaamon toimintaan voi tutustua opastetulla kierroksella .Näköalaravintolassa  on tarjolla lounasta ja tislaamon omia tuotteita.  

Lyngseidetista matka jatkuu. Kierretään Lyngenvuono ja palataan Kilpisjärvelle. Tien varrella on pieniä kyliä, joihin voi poiketa ostoksille. 

Lyngenfjordin matkailuneuvonta

Visit Lyngenfjordin infopisteistä Skibotnissa ja Lyngseidetissa saa lisätietoa alueen kylistä ja retkikohteista. Sivustolta löytyy myös ladattava vaellusopas, jossa esitellään mm. Steindalenin jäätikön vaellusreittiä sekä monia muita kiinnostavia retkeilyreittejä vuonomaisemissa.