Siirry sisältöön

Majatalo Haltinmaan tarina

Majatalo Haltinmaan tarina

Majatalo Haltinmaa Käsivarren Lapin tunturimaisemissa

Suomen ainoa vuoristokylä Kilpisjärvi uinuu rauhaisassa laaksossa kolmen valtakunnan rajamailla, Norjan jylhän Skandivuoriston kupeessa.

Näissä upeissa maisemissa, joita hallitsevat yli tuhatmetriset lumihuippuiset tunturit, palvelee lomalaista viihtyisä ja kodikas Majatalo Haltinmaa.

Kilpisjärvi ennen ja nyt

Kaukaa etelästä, havupuun rajamailta, nousi aikoinaan pahainen kauppapolku, jota pitkin kulkijat vaelsivat kohti Kilpisjärveä. Matkaa jatkettiin Jäämerelle rannikon runsaiden kalasaaliiden houkuttelemina. Niistä ajoista on pikkuinen Lapinmaan kesäkylä kasvanut hiljakseen viihtyisäksi lomanviettopaikaksi.

Koe Kilpisjärven taika 

Täältä lähtiessäsi saattaa pieni pala sydäntäsi jäädä vaeltelemaan tunturilaaksoissa, ratsastamaan merituulilla ja kuuntelemaan Lapinmaan vanhaa laulua. Vielä virtaavat kristallijoet kahleettomina ja porotokat laiduntavat vapaina. Vielä on tilaa hengittää puhdasta ilmaa, hiihtää valkoislla hangilla ja ihailla yötöntä yötä.

Satusisko, Majatalo Haltinmaan emäntä

Nuoruudessaan Satusisko Ahonen kierteli Lapinmaata ja työskenteli useissa hotelleissa ja ravintoloissa. Kilpisjärvi vei Satusiskon sydämen. Hän asettui Kolmen valtakunnan maisemiin, perusti perheen ja haaveilemansa yrityksen. 

Satusisko tunnetaan Majatalo Haltinmaan ahkerana ja hyväntuulisena emäntänä, joka on tehnyt Haltinmaasta suositun kohtaamispaikan kotimaisille ja kansainvälisille matkailijoille ja seudun asukkaille.

Tervetuloa Majatalo Haltinmaahan

Tule Sinäkin lomailemaan Kilpisjärvelle ja viihtymään Majatalo Haltinmaahan. Olet sydämellisesti tervetullut!